tsingy

Reizen en ontdekken zit ons, aardrijkskundigen, in het bloed. VLA nam vorige zomer de handschoen terug op en probeert terug jaarlijks een geografisch geïnspireerde buitenlandse reis in de etalage te plaatsen. We kiezen graag voor een niet zo evidente bestemming.

We trekken een ervaren geo-reisleid(st)er aan die de groepsreis op een correcte manier uitvoert en inhoudelijk begeleidt.

Door het avontuurlijke en soms onvoorspelbare van deze reis zijn er enkele extra’s onder voorbehoud opgenomen in het programma. Madagaskar blijft immers een arm ontwikkelingsland met een onstabiele politieke situatie. Maar de fantastische natuur en de vriendelijkheid van de mensen maakt het tot een top-bestemming. Ook een goede fysieke conditie en een open geest dragen bij tot een geslaagde reis.

 

Reisprogramma

Tijdens de reis naar Zuid- en West-Madagaskar worden tal van aardrijkskundige zaken bezocht (karstlandschap, ontwikkelingssamenwerking, landbouw, verstedelijking ...). Hier vind je het volledige reisprogramma.

 

Praktisch

De reis gaat door van 29 juli tot en met 19 augustus.

De totale kostprijs komt neer op 3300 euro per persoon. Bekijk in de praktische informatie meer over de kostprijs.

 

Begeleiding

Katleen Poppe

 

Inschrijven

Inschrijven kan door 800 euro te storten op rekening van VLA, BE78 0682 4296 1886 voor eind januari 2018, met mededeling Madagascar.  Het volledige bedrag ontvangen we graag eind april 2018.

De reissom bestaat uit twee delen: de internationale vlucht  en het reispakket ter plaatse.   

De internationale vlucht hebben we voor 16 deelnemers geblokkeerd tot eind maart.   Op dat moment kunnen we nog annuleren zonder kosten.  Nadien valt annulering onder de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers.

De prijs van het reispakket ter plaatse is gradueel naargelang het aantal deelnemers.  Wij hebben nu het tarief gekoppeld aan 14 deelnemers.   Bestaat de groep slechts uit 8 deelnemers dan dienen we de reissom 300 euro/persoon te verhogen, in geval van 10 tot 12 deelnemers, 100 euro/persoon te verhogen.  

Bij minder dan 8 deelnemers, laten we de reis niet doorgaan.  U wordt hiervan op de hoogte gebracht eind maart.

Voor meer informatie over inhoud en verloop van de reis, contacteer de reisbegeleidster Katleen Poppe, k_poppe@yahoo.com.  Voor meer informatie over de reisvoorwaarden, contacteer de voorzitter VLA, rita.heyrman@ap.be.  

 

Datum start
Datum eind